DSC_0129

 

 

 

 

ФОРМИ И СТРУКТУРИ ВО ЕНТЕРИЕРИТЕ
Концептот за оваа изложба е да естетски се обликува и да се артикулира просторот и да се создаде сопствено визуелно – вербален амбиентален простор. Ентериерот на просторот е составен од повеќе дизајнерски елементи што секој за себе содржат сопствена дизајнерска форма. Деликатниот избор на материјали ( гума, пластика, картони, чипки, мрежа, дрво, иверка…) и неконвенционалната концепираност во реализацијата на делата со соодветен дизајн воспоставуваат активен естетски однос кон ентериерот на просторот. Секој од овие дизајнерски парчиња со својата форма и структура може да најдат место во било кој ентериер од секојдневното живеење.
Овој вид на камерни изложби би можеле и да прераснат во традиција.
Проф. М-р Марија Рашковиќ
Ментор на учениците од трета година-отсек ентериер и мебел

 

13239071_10208004464183129_7273310811151848159_n

 

 

13241212_10208004479383509_3791399121603967245_n

 

 

13254413_10208004466103177_1209806596705294794_n

 

 

13275231_1623645031291948_802355084_o

 

 

13275527_1623645161291935_315013853_o

 

 

13310440_10208004457422960_3201692826420573833_n

 

 

13310440_10208004465183154_2909569898935399757_n

 

 

 

 

 

 

 

 

????????????????????????????????????

DSC_0127

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

IMG_20160523_191532