На 12.12.2017 , беше доделена престижната награда ,,ЖАН МОНЕ,, која ја доделува мисијата на ЕУ во Македонија. Наградата која е СТАТУЕТКА е дело на нашиот ученик од III-та година вајарски оддел, Миланче Донев.
Инаку, наградата ,,ЖАН МОНЕ,, се доделува за најдобра новинарска сторија и најдобра новинарска фотографија, а добитници се новинарот Александар Манасиев и фотографот Ѓорги Личовски

25157971_372554336489093_6346555539703781756_n

24993465_372555196489007_6806944685358512163_n

25152397_372555109822349_711069345151774418_n  25311269_372555259822334_7127473747805844681_o

AOGI9053

AOGI9055