На ден 03.03.2017 год. учениците од трета и четврта година од отсекот Дизајн на ентериер, мебел и индустриски производи, заедно со својот професор. Марија Рашковиќ, беа во посета на фабриката за мебел ,,Фејдом,, – Скопје.

https://www.youtube.com/watch?v=AVIxygTH7w0&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=TUE-AssfgU0&feature=youtu.be