Во периодот од 22 – 25 јуни се одржа 4-та Младинска керамичка работилница. Учениците изработуваа грнчарски производи во духот на традицијата, под менторство на проф. М-р Гоце Стоилковски и проф. Јован Наумовски. Работилницата се одвиваше во селото Вранештица во грнчарската работилница на мајстор Слободан Столевски. Овој проект се реализира во соработка на ДСУЛУД ,, Лазар […] ↓ Прочитај повеќе…