проф. Даниела Костова  
  проф. Венко Цветков

-Применето сликарство

-Реставрација и конзервација

проф. Даниела Костова

-Македонски јазик

проф. Боро Арсовски

-Фотографија

-Логотипија

проф. Микица Трујкановиќ

-Акт со пластична анатомија

проф. Анита Крстевска Елена Лазаревска проф.Снежана Савоска  
проф. Анита Крстевска проф. Елена Лазаревска

-Француски јазик

проф.Снежана Савоска

-Информатика

проф. Илија Ивановски

-Спорт

   
проф. Катерина Таневска

-Моделирање

проф. Боби Митровски

-Историја

  проф Елена Андреевска

-Графички дизајн

-Адвертајзинг

проф. Ицко Петрески

Цртање и сликање

-Фотографија

проф. Лира Грабул проф. Марија Василевска проф. Филип Фидановски  проф.Емилија Здравковиќ
проф. Лира Грабул проф. Марија Василевска

-Англиски јазик

проф. Филип Фидановски

-Индустриска керамика

-Технологија на керамика

проф.Емилија Здравковиќ
проф. Елена Дуковска 
    проф.Гоце Стоилковски
проф. Марија Рашковиќ

 

 

проф.Сашо Барјактаров

-Сликање

проф. Тања Таневска

-Цртање и сликање

-Дизајн на модни додатоци 

  проф.Гоце Стоилковски

-Уникатна керамика

-Сликана керамика

 
проф. Лиле Јовановска-Арсова

-Цртање и сликање

проф. Сузана Поп-Икономова

-Дизајн на текстил

 проф. Жаклина Глигориевска-Кочоска

-Цртање и сликање

-Терија на форма и боја

проф. Ѓорѓи Томовски

-Дигитална уметност

-Анимација

     

 

   
   

Проф. Сокол Цфарку

-Вајање

-Вајарски техники

-Ситна пластика